Er was eens..
een zakenman

In 1971 startte Paul Knijn zijn bedrijf Knijn Bowling BV. De zakenman in hart en nieren, die drie broers en twee zussen heeft, maakt deel uit van een echte ondernemersfamilie. Naast meerdere automobielbedrijven (Mercedes Benz, Saab, Chrysler) runde de familie Knijn ook het sportschoenenbedrijf Inter. Het bowling-avontuur begon met de Fiat-showroom en werkplaats die werden gevestigd op de begane grond van het prachtige pand aan het Scheldeplein. Met de 2.000m2 op de eerste verdieping gebeurde vrijwel niets en tijdens een inspirerend gesprek met Heineken eind 1969, kwam Paul Knijn op het idee om een bowlingbaan te starten. Bowling, een echte familiesport en toentertijd zeer in opmars, was niet meer dan een logische stap voor de familie

Nu, ruim 40 jaar later, staat Ilse Knijn, een van de dochters van Paul Knijn, aan het hoofd van dit familiebedrijf, ondersteund door haar zus en mede-eigenaar Olga. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot veel meer dan alleen een bowlingbaan, restaurant Me@t Paul en de bistro zorgen voor klasse en diversiteit. Knijn is een begrip in Amsterdam en staat bekend als een van de beste plekken om verjaardagen, bedrijfsuitjes en actieve ontmoetingen te vieren. 

Voor de familie Knijn draait de toekomst om het creëren van nog veel meer leuke en onvergetelijke momenten voor haar gasten, zodat de naam Knijn ook de komende jaren zal gaan staan voor één van de leukste uitjes in Amsterdam.

Van auto's op de brug
naar bowlen op de baan