Over Knijn


Over Knijn

In 1971 startte Paul Knijn zijn bedrijf Knijn Bowling BV. De zakenman in hart en nieren, die drie broers en twee zussen heeft, maakt deel uit van een echte ondernemersfamilie. Naast meerdere automobielbedrijven (Mercedes Benz, Saab, Chrysler) runde de familie Knijn ook het grote sportschoenenbedrijf Inter. Het bowling-avontuur begon met de Fiat-showroom en werkplaats die werden gevestigd op de begane grond van het prachtige pand aan het Scheldeplein. Met de 2.000m2 op de eerste verdieping gebeurde vrijwel niets en tijdens een inspirerend gesprek met Heineken eind 1969, kwam Paul Knijn op het idee om een bowlingbaan te starten. Bowling, een echte familiesport en toentertijd zeer in opmars, was niet meer dan een logische stap voor de familie.

Nu, meer dan 40 jaar later, staat Ilse Knijn, een van de dochters van Paul Knijn, aan het hoofd van dit familiebedrijf, ondersteund door haar zus en mede-eigenaar Olga. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot veel meer dan alleen een bowlingbaan, zo zorgen restaurant Me@t Paul en de bistro voor klasse en diversiteit. Knijn is een begrip in Amsterdam en staat bekend als een van de leukste plekken om verjaardagen, bedrijfsuitjes en actieve bijeenkomsten te vieren. Daarnaast mag de familie Knijn bedrijven als Elsevier en SBS6, maar ook vele BN’ers waaronder Nicolette van Dam en topsporters als Frank de Boer tot haar clientèle rekenen.

De toekomst staat voor de familie Knijn in het teken van het creëren van nog veel meer leuke en onvergetelijke momenten voor haar gasten, zodat de naam Knijn ook de komende jaren staat voor een van de gezelligste uitjes in Amsterdam!